Wie zaait zal oogsten

Een mens verhuist gemiddeld zeven keer in zijn/haar leven. Het laatste huis dat wij hebben gekocht en waar we nog steeds wonen heeft op de gevel staan: Wie zaait zal oogsten. Tussen zaaien en oogsten mag best een lange(re) tijd zitten. Bij de aankoop van deze woning had ik wel de indruk dat de vorige eigenaar vooral bezig was met het tweede deel van de spreuk.

De oorsprong van ‘Wie zaait zal oogsten’ kunnen we terugvinden in de bijbel. De gedachte hierachter is dat als je investeert in iets, je daar uiteindelijk een veelvoud van het geïnvesteerde voor terug krijgt. De doelen waarin je investeert kunnen veelzijdig zijn, zoals het opstarten of uitbreiden van een onderneming, het helpen van andere mensen, vrijwilligerswerk, het doen van giften, et cetera.

De jaarwisseling hebben we alweer even achter de rug en het elkaar de allerbeste wensen en een gelukkig nieuwjaar wensen hoeft formeel niet meer. Maar wat zijn jouw allerbeste wensen eigenlijk? Wensen kun je ook vertalen als doelen die je wilt bereiken.

Enige tijd geleden vroeg iemand aan mij: "wat zijn jouw doelen eigenlijk?". Mijn eerste reactie was dat ik al mijn doelen heb bereikt, en daar schrok ik een beetje van. Moet ik de rest van mijn leven doelloos doorbrengen of ga ik nieuwe doelen stellen? Dit bedenkende was de keuze niet zo moeilijk.

Jaarlijks denk ik na over de korte- en langetermijndoelen en na verloop van tijd evalueer ik de voortgang van deze persoonlijke doelen.

In mijn familie zijn enkele muzikale talenten aanwezig. Om eerlijk te zijn is dit wel het aangetrouwde deel van de familie, muzikaliteit zit niet in mijn genen. Mijn nichtje heeft onlangs de zeer bekende Entreeprijs 2019 gewonnen voor haar voorstelling 'Azul'. Zij heeft zich de grote zaal van het WestlandTheater in Naaldwijk op 6 maart als doel gesteld. Deze voorstelling gaat uiteindelijk ook over het stellen van persoonlijke doelen.

Mijn doel is haar te helpen om de zaal vol te krijgen. De eerste tien personen die zich melden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. krijgen een gratis entreebewijs (het zou natuurlijk fijn zijn voor haar als je nog iemand extra mee neemt).

Ook hier hoop ik na een beetje zaaien te kunnen oogsten. Het zal toch wel zo zijn dat mijn nichtje ook nog eens aan mij denkt als zij straks wereldberoemd is?

 

Ik wil meer informatie ontvangen over dit onderwerp

Vul hier je naam in

Vul hier een geldig telefoonnummer in (Voorbeeld 0612345678, zonder spaties of tekens)

Ongeldige invoer

Opmerking (optioneel)

Ongeldige invoer

Gert van Holst

Gert van Holst

Adviseur
Deel dit artikel
Accepteer marketing-cookies om dit artikel te kunnen delen.

Ik wil meer informatie ontvangen over dit onderwerp

Vul hier je naam in

Vul hier een geldig telefoonnummer in (Voorbeeld 0612345678, zonder spaties of tekens)

Ongeldige invoer

Opmerking (optioneel)

Ongeldige invoer