Wat zijn de consequenties van een stijgende WOZ-waarde?

Nederland is in de ban van een griepepidemie. Er is sprake van een epidemie als twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen griep hebben. De epidemie duurt inmiddels al elf weken. Normaliter gaat zo’n epidemie aan mij voorbij. Ook nu riep ik stoer dat ik nooit ziek ben! Tja, totdat ik vorige week echt niet meer op mijn benen kon staan. Ook ik was geveld.

Aanslag gemeentelijke belastingen

Ik ben niet goed in ziek zijn. Vocht drinken, veel slapen en op de bank hangen ben ik na een dag wel zat. Helaas werkt het lichaam niet mee, en vertoef je toch zo een aantal dagen thuis. Veel doe ik dan niet. E-mails blijven langer ongelezen dan normaal, telefoon neem ik op als hij in de buurt ligt. Wel heb ik op een avond de website mijn.overheid.nl bezocht; ik was benieuwd naar mijn aanslag gemeentelijke belastingen voor 2018. De WOZ-waarde is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Op zich geen verrassing, aangezien de woningmarkt een paar jaar in de lift zit. Wat zijn nu de consequenties?

WOZ-waarde

Op basis van de WOZ-waarde worden je OZB, je waterschapslasten en je eigenwoningforfait bij je belastingaangifte bepaald. Het werkt dus op drie vlakken door. Voor ondernemers is de WOZ-waarde een grens tot waar op het pand mag worden afgeschreven.

Volgens onderzoek vinden drie op de tien Nederlanders de geschatte waarde van hun woning te hoog. Meer dan de helft denkt dat bezwaar maken kansloos is, of weet niet eens dat het mogelijk is om bezwaar te maken. Als je van mening bent dat de WOZ-waarde te hoog is, kan hiertegen bezwaar worden gemaakt. Gemiddeld kan € 300 aan belasting worden bespaard.

Mijn advies: beoordeel de WOZ-waarde serieus en kom in actie als je vindt dat deze te hoog is.

 

Ik wil meer informatie ontvangen over dit onderwerp

(*)
Vul hier je naam in

(*)
Ongeldige invoer

Opmerking (optioneel)

(*)
Ongeldige invoer

Marc Schouten

Marc Schouten

Adviseur
Deel dit artikel
Accepteer marketing-cookies om dit artikel te kunnen delen.

Ik wil meer informatie ontvangen over dit onderwerp

Vul hier je naam in

Ongeldige invoer

Opmerking (optioneel)

Ongeldige invoer