Waarde woning

Wat was het de afgelopen week heerlijk weer. Hopelijk een voorbode van wat komen gaat. Eindelijk kon ik oprecht weer genieten van mijn rondje hardlopen door de polder. Ik loop hard omdat het me flexibiliteit biedt; niet op vaste dagen en tijden trainen, maar naar buiten wanneer het uitkomt. ’s Ochtends voordat ik naar kantoor ga, of ’s avonds rond een uur of 9. Maar ik merk toch wel dat ik een behoorlijke ‘mooi weer hardloper’ ben. Niet dat ik niet ga hardlopen als het regent, maar als het zonnetje schijnt met een graad of 15 geniet ik toch iets meer.

Na het rondje van afgelopen woensdag (naar mijn mening de mooiste dag van de week), zat ik vol energie. Dus meteen ‘de administratie’ opgepakt en afgewerkt. Daar kwam ik onder andere mijn aanslag gemeentelijke belastingen voor 2019 tegen. Even checken wat de gemeente vindt dat de waarde van mijn huis is. De WOZ-waarde is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Op zich geen verrassing, aangezien de woningmarkt al een paar jaar in de lift zit en oververhit raakt. Maar wat moet je nu eigenlijk met die WOZ-waarde?

Op basis van de WOZ-waarde worden je OZB, je waterschapslasten en je eigenwoningforfait bij je belastingaangifte bepaald. Het werkt dus op drie vlakken door. Voor ondernemers is de WOZ-waarde een grens tot waar afgeschreven mag worden op het pand.

Volgens onderzoek vinden drie op de tien Nederlanders de geschatte waarde van hun woning te hoog. Meer dan de helft denkt dat bezwaar maken kansloos is, of weet niet eens dat het mogelijk is om bezwaar te maken. Als je van mening bent dat de WOZ-waarde te hoog is, kan hiertegen bezwaar gemaakt worden. Gemiddeld kan € 300 aan belasting worden bespaard.

Mijn advies: beoordeel de WOZ-waarde serieus en kom in actie als je vindt dat deze te hoog is.

 

Ik wil meer informatie ontvangen over dit onderwerp

(*)
Vul hier je naam in

(*)
Ongeldige invoer

Opmerking (optioneel)

(*)
Ongeldige invoer

Marc Schouten

Marc Schouten

Adviseur
Deel dit artikel
Accepteer marketing-cookies om dit artikel te kunnen delen.

Ik wil meer informatie ontvangen over dit onderwerp

Vul hier je naam in

Ongeldige invoer

Opmerking (optioneel)

Ongeldige invoer