It Giet Oan!

De bovenstaande kreet brengt bij de meeste mensen een goede herinnering teweeg. Als de ijsmeesters uit Friesland deze blijde woorden verkondigen, gaat de Elfstedentocht plaats vinden. Ondanks de nachtvorst na het paasweekend, moet ik jullie (helaas) teleurstellen dat dit niet het geval is.

Een traditie die ik dit paasweekend voor het eerst in mijn leven van dichtbij heb mogen bijwonen, was het ontsteken van een paasvuur. In het wonderschone dorpje Groenlo in het oosten van het land was ik Eerste Paasdag op bezoek bij mijn schoonvader. Na een gezellig etentje, liepen we met z'n allen naar een weiland achter de woning waar een heuse ' bult' lag opgesteld. Voor de leken onder ons, wat ik tot voor kort ook was, een bult is een grote verzameling van stro- en snoeihout die in dit geval door een optocht van kinderen met fakkels in de brand werd gestoken. Als leek was ik nog enigszins onder de indruk van de omvang van de bult en het daarna ontstane paasvuur. Mijn vriendelijke schoonfamilie wist mij echter al snel uit deze droom te halen, door aan te geven dat dit echt maar een “kleintje” was en dat ik zeker eens naar een echt paasvuur moet gaan kijken.

Onze organisatie kent ook evenementen die met enige regelmaat terugkeren en zich hopelijk ontwikkelen tot een traditie. Eén die ik zelf een warm hart toedraag is de Maaslandloop. Deze 360 kilometerlange estafetteloop wordt jaarlijks georganiseerd voor een aan een kind gerelateerd goed doel. De afgelopen drie jaar heeft een team van Ruitenburg hieraan deelgenomen. Het leuke aan dit evenement vind ik, dat naast het steunen van een goed doel, je op een andere manier je collega’s leert kennen.

In een gezellig samenzijn van anderhalve dag maak je met je collega’s een prachtige tocht door Nederland. De afstand lijkt in eerste instantie misschien groot maar voor je het weet is het voorbij. Ik geef meteen toe dat voor mijn relatief ongetrainde benen de laatste kilometers niet de aller prettigste zijn, maar dit door alle leuke momenten en het teamgevoel snel weer is vergeten. Als het weer een klein beetje meewerkt en bij aankomst vrienden, familie en collega’s klaar staan om je onder het genot van een versnapering binnen te halen, is de ervaring compleet. Ook dit jaar hebben we weer een team van Ruitenburgers bij elkaar weten te krijgen en is onze deelname voor dit jaar verzekerd. Om die reden van mijn kant een welgemeend: “It Giet Oan!”.

Ik wil meer informatie ontvangen over dit onderwerp

Vul hier je naam in

Vul hier een geldig telefoonnummer in (Voorbeeld 0612345678, zonder spaties of tekens)

Ongeldige invoer

Opmerking (optioneel)

Ongeldige invoer

Lennert Schra

Lennert Schra

Adviseur
Deel dit artikel
Accepteer marketing-cookies om dit artikel te kunnen delen.

Ik wil meer informatie ontvangen over dit onderwerp

Vul hier je naam in

Vul hier een geldig telefoonnummer in (Voorbeeld 0612345678, zonder spaties of tekens)

Ongeldige invoer

Opmerking (optioneel)

Ongeldige invoer